A verseny időpontja: 2024. március 02. szombat.

A rendezvény szervezője az Egri Spartacus Tájékozódási Futó SE

A verseny rajt és cél helyszíne: Felsőtárkány, Bükki Nemzeti Park Nyugati Kapu Látogató- és Oktatóközpont. 3324 Felsőtárkány, Ifjúság utca 34/a

Veres Imre          veres.imre.esp@gmail.com        tel: +36 30 5184169 – főszervező, technikai információk
Bózsó Zoltán      
bozso.zoltan.esp@gmail.com     tel: +36 30 4369768 – nevezéssel kapcsolatos kérdések
Fekete Zoltán     
fekete.zoltan.esp@gmail.com     tel: +36 70 3170095 – fizetés-számlázás

Járványügyi szabályozások

 

A rendezvényre a mindenkori hatósági szabályok vonatkoznak. Amennyiben 2024.02.28 után a hatályos szabályok úgy változnak, hogy az eseményt nem tudjuk megrendezni, a nevezési díj 50%-át visszautaljuk.

 

Regisztráció és indítás

 

12. Bükki Kilátások Hard          2024.03.02. 07:30 - tömegrajt

10. Bükki Kilátások FunRun     2024.03.02. 09:00 - tömegrajt
  7. Bükki Kilátások Sprint        2024.03.02. 10:00 - tömegrajt

Táv és szintemelkedés, limitidők

 

Bükki Kilátások Hard 66 km / 2500m+, szintidő 11 óra, - 3 ITRA / UTMB kvalifikációs pont

Bükki Kilátások FunRun 35,5 km / 1350m+, szintidő 6,5 óra - 2 ITRA / UTMB kvalifikációs pont

Bükki Kilátások Sprint 14 km / 660m+, szintidő 3 óra

 

Útvonal

 

A verseny útvonala a Bükki Nemzeti Park területén, 90 %-ban kijelölt turista útvonalon halad. Az útvonalakat jelölő narancs/fehér szalagon az esemény neve, időpontja, a rendezők elérhetősége (telefon, QR kód), az irányjelzőkön a táv elnevezése szerepel. Mindhárom táv kizárólag futva és/vagy gyalog teljesíthető. Az útvonal letölthető innen.   

A kijelölt útvonalról letérni tilos!

 

HARD útvonal: Felsőtárkány - Egeresvölgy (piros/kék jelzés) - Mellér-völgy (piros kereszt jelzés) - Buger-rét - Boros-tető - nagy-Verő-bérs - Király-szék - Sándor-hegy alja (zöld jelzésen) - Zöld-rét - Őrkő-ház - Őrkő-rét (kék jelzésen) - Katonasírok (piros, majd kék/piros/sárga jelzésen) - Kelemen-széke - Bácsó-tető - Bácsó-völgy - Szilvásvárad Szalajka-völgy vm. (zöld kereszt, majd zöld jelzésen) - Istállós-kő - Kis-hegy (zöld háromszög jelzésen) - Kopasz-réti barlang (kék kereszt/zöld jelzésen) - Őr-kő rét (kék kereszt jelzésen) - Őrkő-ház - Őr-kő rét - Cserepes-kő barlangszállás - Virágos-sár (kék jelzésen) - Őserdő - Toldi-bükk (kék/zöld jelzésen) - Tar-kő - Keskeny-rét (kék jelzésen) - Nagymező, Síház - Nagymező - Kis-kőháti nyereg - Kőkapu - Keskeny-bükk - Megyehatár (zöld jelzésen) - Pazsagi erdészház (kék jelzésen) - Hór-völgy (piros/kék kereszt,majd kék kereszt jelzésen) - Ódorvár (kék rom jelzésen) - Török-út - Völgyfő-ház - Tárkányi orom - Hármas-határ (piros/zöld jelzésen) - Kőbánya-lápa - Kis-nádas (piros kereszt jelzésen) - Felsőtárkány, BNPI látogatóközpont (kék tanösvény jelzésen). Az útvonal az Őr-kő réttől Szilvásváradig a Classic útvonalon túrázókkal szemben halad, velük azonos útvonalon, Szilvásváradról visszafelé az Őrkő-réttől az útvonal megegyezik a Classic távval egészen a célig.   FunRun útvonal: Felsőtárkány - (zöld jelzésen) Zöld-rét - Őrkő-ház - Cserepes-kő barlangszállás - Őserdő - Tamás-kút - Lök-bérc - Barát-rét - Török-út - Felsőtárkány, BNPI látogatóközpont (kék tanösvény jelzésen). Az útvonal letölthető innen.   

   


Sprint útvonal: Felsőtárkány - Bambara Hotel (tanösvény jelzésen) - szalagozáson - Keringő-út (zöld jelzésen) - Vár-hegy (piros-zöld jelzésen) - Síkfőkút (sárga jelzésen) - Novaji-kunyhó (piros kereszt jelzésen) - Hármas-hatás (piros/zöld jelzésen) - Kőbánya-lápa - Kis-nádas (piros kereszt jelzésen) - Felsőtárkány, BNPI látogatóközpont (kék tanösvény jelzésen).   

Az útvonal letölthető innen.   
Részvételi feltételek

 

Félig önellátó esemény

 

Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a résztvevő két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit önmaga oldja meg.
 

Kötelező felszerelés

 

A Bükki Kilátások résztvevőinek kötelező felszerelést írunk elő. A kötelező felszerelések listája a minimum, amelyet minden indulónak magával kell vinnie a versenyen, a kötelező listán túl a személyes igényeknek megfelelően kell minden résztvevőnek kiegészítenie a felszerelését.

A kötelező felszerelés meglétét a dobogósoknál automatikusan, a célba érkezést követően (is) ellenőrizzük!

Kötelező felszerelés:


Nevezés

 

A versenyre való nevezéssel a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját. Nevezni kizárólag az e-nevezés.hu oldalon keresztül lehet, 2024. január. 12. 12:00-tól 2024. február 15. 12:00-ig. Helyszíni nevezésre már nincs mód!

A nevezési díjat a nevezési felületen bankkártyával ki lehet egyenlíteni, vagy banki átutalással is teljesíthető az Egri Spartacus SE, K&H Bank Zrt, (HU11) 10403507-00003639-00000003 bankszámlaszámra. SWIFT/BIC: OKHBHUHB. Számlaigényeket a nevezési felületen lehet megadni. A számlákat elektronikus úton fogjuk eljuttatni arra az e-mail-címre, ahonnan a számlaigénylés érkezett. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számlát csak az utaló/kártyával fizető nevére tudunk kiállítani, tehát pld. egy utaló magánszemélynek nem tudunk egyesületi számlát kiállítani.

A nevezési díjat a nevezéstől számított 5 napon belül (de legkésőbb 2024. február 20. 12:00-ig) a megadott számlaszámra utald át, a megjegyzésben feltüntetve neved és a választott távot, vagy bakkártyáddal fizesd be, így válik érvényessé a nevezésed.

Ha a regisztráció utáni 6. napon nem érkezett be a nevezési díj (de legkésőbb 2024. február 20. 12:00-ig), töröljük regisztrációdat!


Nevezések módosítása, lemondása, átadása

   

Az adatok módosítására az e-nevezés.hu felületen van lehetőség a nevezési időszakon belül, ill. az egyes távok létszámkorlátjának beteltéig.

Befizetett nevezés lemondására - a nevezési felület lezárása után – kizárólag emailben (bozso.zoltan.esp@gmail.com), 2024.02.20. 20:00-ig van lehetőség, ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 2000 Ft kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, szóban. A nevezési díjat más versenyre átirányítani nem lehetséges.

Befizetett nevezés átadására - a nevezési felület lezárása után – kizárólag emailben (bozso.zoltan.esp@gmail.com), 2024.02.20 20:00-ig van lehetőség. Az átadásról a lemondónak kell nyilatkoznia. Az e-mailben meg kell adnia az átvevő versenyző nevét, születési évét, e-mail címét, telefonszámát és a választott ételt.


A versenyszámok létszám limitjei

 

Bükki Kilátások Hard            80 fő
Bükki Kilátások FunRun     130 fő
Bükki Kilátások Sprint        100 fő

 

Nevezési díjak rajt és befutócsomag nélkül

 

Ha van már csősálad, homlokpántod, csak a megszokott márkájú dolgokkal
frissítesz, ne terheld a környezetet…

-       csak rajtszám és SI dugóka -


Bükki Kilátások Hard          12.000 Ft
Bükki Kilátások FunRun       8.000 Ft
Bükki Kilátások Sprint           4.000 Ft


Nevezési díjak rajt és befutócsomaggal

 

Bükki Kilátások Hard          16.000 Ft
Bükki Kilátások FunRun     12.000 Ft
Bükki Kilátások Sprint          8.000 Ft

Nevezési díj tartalma

 

Díjazás

 

Rajtcsomag és rajtszám

 

A rajtcsomag átvételkor fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagod nem tudod átvenni! A rajtszámot a verseny során végig jól látható helyen kell viselned.

A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos!

Rajtcsomag felvétel, regisztráció
Kizárólag rajtszámmal tudsz bejutni:


Étkezés

 

A verseny résztvevőinek a célba érés után meleg étkezés kérhető, az igényt a nevezéskor kell megadni. Az étkezés árát a nevezési díj nem tartalmazza.

Időmérés

 

Az időmérés a SPORTident rendszerrel történik (dugóka, vagy lapka chip). Itt találsz rövid ismertetőt a használatáról.   

A dugóka megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége és kötelessége. Chip letéti díj nincs, de elvesztés esetén az árát (20.000 Ft) kiszámlázzuk. Saját dugóka számát a nevezéskor lehet megadni.


Frissítőpontok

 

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek az indulók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kólát, sót, sós és édes kekszeket, gumicukrot, sajtot, olajbogyót, gyümölcsöt és aszalványokat kínálunk.

A FRISSÍTŐPONTOKON EGYSZER HASZNÁLATOS POHÁR NEM LESZ. LEGYÉL ZÖLD, LEGYEN SAJÁT POHARAD!

 

Elsősegélypontok

 

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

Ellenőrzőpontok

 

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat. A Hard és a FunRun távokon egyes ellenőrzőpontokon a megjelölt limitidőn túl a résztevevőket nem engedjük tovább. Ezek a pontok a rajtszámokon jelölve lesznek.

Büntetés és kizárás

 

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

A nem rögzített esetekben a pályabírók döntenek.


Óvás

 

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft óvási díj kíséretében, a célba érés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Helyszínek és útvonal módosítása, verseny törlése

 

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben (időjárási és/vagy biztonsági okok), előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, az ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Állatok

 

Kutyát a rajt és a cél területén csak pórázon szabad tartani, a versenyterületre kivinni tilos!


Felesősség

 

Minden résztvevő saját felelősségére indul. Bármely, a résztvevő felkészületlenségé-ből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetért, kárért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.


Fotók, videók

 

A versenyen résztvevők (versenyzők, nézők, kísérők) elfogadják, hogy róluk képek, videofelvételek készülhetnek, mely képekkel, videofelvételekkel a szervezők rendelkeznek, azokat harmadik személy részére átadhatják (sajtó, internet).

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység vagy más sportesemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.