A túra időpontja: 2024. március 02. szombat.
A rendezvény szervezője az Egri Spartacus Tájékozódási Futó SE
A túra rajt helyszíne: Szilvásvárad, Szalajka-völgy vasútállomás
A túra cél helyszíne: Felsőtárkány, Bükki Nemzeti Park Nyugati Kapu Látogató- és Oktatóközpont. 3324 Felsőtárkány, Ifjúság utca 34/a
Veres Imre          veres.imre.esp@gmail.com    tel: +36 30 5184169 – főszervező, technikai információk
Bózsó Zoltán      bozso.zoltan.esp@gmail.com tel: +36 30 4369768 – nevezéssel kapcsolatos kérdések
Fekete Zoltán     fekete.zoltan.esp@gmail.com tel: +36 70 3170095 – fizetés-számlázás

 

Járványügyi szabályozások

 

A rendezvényre a mindenkori hatósági szabályok vonatkoznak. Amennyiben 2024.02.28 után a hatályos szabályok úgy változnak, hogy az eseményt nem tudjuk megrendezni, a nevezési díj 50%-át visszautaljuk.

 

Regisztráció és indítás

 

22. Bükki Kilátások Classic     2024.03.02. 07:00-től – 8:50-ig

 

Táv és szintemelkedés, limitidők

 

Bükki Kilátások Classic      44 km / 1600m, szintidő 11 óra

 

Útvonal

 

A túra útvonala a Bükki Nemzeti Park területén, kijelölt turista utakon halad. Az útvonalakat jelölő narancs/fehér szalagon az esemény neve, időpontja, a rendezők elérhetősége (telefon, QR kód), az irányjelzőkön a táv elnevezése szerepel. A táv kizárólag gyalog és/vagy futva teljesíthető. Az útvonal letölthető innen.   

A kijelölt útvonalról letérni tilos!

 

Classic útvonal: Szilvásvárad, Szalajka-völgy vm. - Bácsó-völgy - Bácsó-tető - Kelemen-széke - Katonasírok (zöld, majd zöld kereszt jelzésen) - Őrkő-rét (kék/piros/sárga, majd piros jelzésen) - Őr-kő (kék háromszög jelzésen) - Őr-kő rét - Cserepes-kő, barlangszállás - Virágos-sár (kék jelzésen) - Őserdő - Toldi-bükk (kék/zöld jelzésen) - Tar-kő - Keskeny-rét (kék jelzésen) - Nagymező, Síház - Nagymező - Kis-kőháti nyereg - Kőkapu - Keskeny-bükk - Megyehatár (zöld jelzésen) - Pazsagi erdészház (kék jelzésen) - Hór-völgy (piros/kék kereszt,majd kék kereszt jelzésen) - Ódorvár (kék rom jelzésen) - Török-út - Völgyfő-ház - Tárkányi orom - Hármas-határ (piros/zöld jelzésen) - Kőbánya-lápa - Kis-nádas (piros kereszt jelzésen) - Felsőtárkány, BNPI látogatóközpont (kék tanösvény jelzésen). Az útvonal végig jelzett túristautakon vezet, táblázással szalagozással erősítve, segítve ezzel a túrázókat a tájékozódásban. Az útvonal Szilvásváradtól az Őr-kő rétig a HARD útvonalon futókkal szemben halad, velük azonos útvonalon, az Őr-kő-réttől az útvonal megegyezik a Hard távval egészen a célig.Részvételi feltételek

 

·         A túrázónak tisztában kell lennie a verseny szabályaival, sajátosságaival, a táv hosszával, nehézségével és erre tökéletesen felkészültnek kell lennie.

 • A túrázónak rendelkeznie kell megfelelő hegyi jártassággal.
 • A túrázónak a túra ideje alatt külső segítség nélkül kell kezelnie mentális és fiziológiai problémáit, mindezek megoldása nem a rendező feladata.
 • A túrázók külső segítséget kizárólag a frissítőpontokon vehetnek igénybe.
 • A túrázónak, a frissítőpontot elhagyva, biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a következő frissítőpontig elegendő.
 • Dopping vétség miatt eltiltott személy a túrán az eltiltás ideje alatt nem indulhat.

 

Félig önellátó esemény

 

Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a résztvevő két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit önmaga oldja meg.

 

Ajánlott felszerelés

 

A túra résztvevőinek kötelező felszerelést nem írunk elő, de ajánljuk a következőket:

 • mobiltelefon hívás indításra alkalmas, bekapcsolt állapotban
 • Bükk túristatérkép és/vagy az útvonal letöltött track-je
 • fényképes igazolvány
 • minimum literes víztartály/kulacs
 • elemlámpa/fejlámpa (napnyugta 17:32-kor)
 • vízhatlan, kényelmes túrabakancs, túrabot
 • saját pohár
 

Nevezés

 

A túrára való nevezéssel a résztvevő feltétel nélkül elfogadja a túra szabályait és etikáját. Nevezni kizárólag az e-nevezés.hu oldalon keresztül lehet, 2024 január 12. 12:00 órától 2024 február 15 12:00 óráig. Helyszíni nevezésre már nincs mód!

A nevezési díjat a nevezési felületen bankkártyával ki lehet egyenlíteni, vagy banki átutalással is teljesíthető az Egri Spartacus SE, K&H Bank Zrt, (HU11) 10403507-00003639-00000003 bankszámlaszámra. SWIFT/BIC: OKHBHUHB, a megjegyzésbe beírva a túrázó pontos nevét és az igényelt szolgáltatásokat. (pld: Kovács János, buszos szállítás, étkezés). Számlaigényeket a nevezési felületen lehet megadni. A számlákat elektronikus úton fogjuk eljuttatni arra az e-mail-címre, ahonnan a számlaigénylés érkezett. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számlát csak az utaló/kártyával fizető nevére tudunk kiállítani, tehát pld. egy utaló magánszemélynek nem tudunk egyesületi számlát kiállítani.

 

Létszám limit

 

Bükki Kilátások Classic      120 fő

Nevezési díj

 

Bükki Kilátások Classic      5.000 Ft

 

Nevezés módosítása, lemondása, átadása

 

Az adatok módosítására az e-nevezés.hu felületen van lehetőség a nevezési időszakon belül, ill. a táv létszámkorlátjának beteltéig.

Befizetett nevezés lemondására - a nevezési felület lezárása után – kizárólag emailben (bozso.zoltan.esp@gmail.com), 2024.02.20 20:00-ig van lehetőség, ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 1000 Ft kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, szóban. A nevezési díjat más versenyre átirányítani nem lehetséges.

Befizetett nevezés átadására - a nevezési felület lezárása után – kizárólag emailben (bozso.zoltan.esp@gmail.com), 2024.02.20 20:00-ig van lehetőség. Az átadásról a lemondónak kell nyilatkoznia. Az e-mailben meg kell adnia az átvevő túrázó nevét, születési évét, e-mail címét, telefonszámát és az igényelt/választott ételt, szolgáltatást.

 

Nevezési díj tartalma

 

 • rajtszám
 • itiner
 • elektronikus időmérés
 • ellátás a frissítőállomásokon
 • csomagmegőrzés

Díjazás

 

 • oklevél és kitűző a szintidőn belüli célba érkezőknek

Szállítás

 

A Classic táv résztvevőinek a Felsőtárkányi célból - a HARD táv rajtja után - autóbusz indul a Szilvásváradi rajtba kb 7:45-kor. A buszos szállítás igényt a nevezéskor kell megadni.

 

Csomag szállítás

 

A Szilvásváradi rajtból a Felsőtárkányi célba. Az igényt a nevezéskor kell megadni.

 

Étkezés

 

A Classic táv résztvevőinek a célba érés után meleg étkezés kérhető, az igényt a nevezéskor kell megadni. Az étkezés árát a nevezési díj nem tartalmazza.

 

Időmérés

 

Az időmérés a SPORTident rendszerrel történik (dugóka, vagy lapka chip). Itt találsz rövid ismertetőt a használatáról.   

A dugóka megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége és kötelessége. Chip letéti díj nincs, de elvesztés esetén az árát (20.000 Ft) kiszámlázzuk. Saját dugóka számát a nevezéskor lehet megadni.

 

Frissítőpontok

 

A túraútvonal mentén több helyen is biztosítunk az indulóknak gyümölcsöt, szendvicset, édességet, meleg teát. Részletesen a rajtban kapott itinerben adunk tájékoztatást.                     Vízvételi lehetőség csak a rajtban és a célban van!

A FRISSÍTŐPONTOKON EGYSZER HASZNÁLATOS POHÁR NEM LESZ. LEGYÉL ZÖLD, LEGYEN SAJÁT POHARAD!

 

Elsősegélypontok

 

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

 

Ellenőrzőpontok

 

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a túrázók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a túrázókat.

 

Büntetés és kizárás

 

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

 • szemetelés – azonnali kizárás
 • tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy túrázókkal, futókkal szemben) – azonnali és életre szóló kizárás a szervező rendezvényeiről
 • csalás (idegen segítség igénybevétele, járműhasználat, rajtszámcsere, időmérő chip csere) – azonnali és életre szóló kizárás a szervező rendezvényeiről
 • ellenőrzőpont kihagyása – érvénytelen eredmény
 • a verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontőr, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása – azonnali kizárás
 • segítségnyújtás elmulasztása – azonnali kizárás

A nem rögzített esetekben a pályabírók döntenek.

 

Óvás

 

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft óvási díj kíséretében, a célba érés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.


Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

 

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben (időjárási és/vagy biztonsági okok), előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, az ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

 

Állatok

 

Kutyát a rajt, a cél területén és a túraútvonal mentén is csak pórázon szabad tartani.

 

Felelősség

 

Minden résztvevő saját felelősségére indul. Bármely, a résztvevő felkészületlenségé-ből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetért, kárért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

 

Fotók, videók

 

A túrán résztvevők (túrázók, nézők, kísérők) elfogadják, hogy róluk képek, videofelvételek készülhetnek, mely képekkel, videofelvételekkel a szervezők rendelkeznek, azokat harmadik személy részére átadhatják (sajtó, internet). A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység vagy más sportesemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.